The Skipper

- Aanleiding - - Het huis van Steenie - - De schipbreuk - - De hond - - De droom die uitkwam - - Gered - - Een brief met een belofte - - Steenie is ondeugend - - Steenie gaat kopje onder - - Nog een schipbreuk - - Skipper komt om te redden - - Eind goed, al goed - - Het boekje (1) - - Onze Skipper (1) - - Onze Skipper (2) - - De jaargetijden - - Envelope-art - - Het boekje (2) - - Gastenboek - - Contact - - Links -

Aanleiding

In 2000 vertaalde ik het boekje "The Skipper" van Edith E. Cuthell voor mijn beide kleinkinderen, dat ik zelf met veel plezier in mijn eigen jeugd gelezen had, en maakte er opnieuw een boekje van. Het leek mij leuk om deze vertaling met de originele plaatjes nu op Internet te zetten, zodat zij, en wellicht anderen, het nog eens kunnen nalezen.

The "Skipper Cottage" in Cornwall.

Hieronder volgt eerst het voorwoord, daarna het vertaalde boekje en nog wat herinneringen aan onze Skipper.

 Voorwoord

Lieve Anne Michèle en Pierre,

Speciaal voor jullie heeft Opa dit boekje vertaald en gemaakt. Hij heeft het, ongeveer 50 jaar geleden in het Engels op school moeten lezen. Het verhaal van Skipper heb ik jullie wel eens in het kort verteld, maar jullie zijn nu zo groot dat je het zelf ook binnenkort uitgebreid kunt gaan lezen.

Het boek gaat over een Spaniel met zijn baasje Steenie en speelt zich af ergens langs de eenzame, ruige en rotsachtige kust van Cornwall in Engeland, in het begin van de vorige eeuw. Ze beleven samen veel gevaarlijke en spannende avonturen aan en op de zee, maar aan het einde van het boek loopt alles gelukkig nog goed af.

De plaatjes zijn uit een latere uitgave van het Engelse boekje, en dus niet zo oud als het verhaal zelf.

Jullie moeten bij het lezen van dit boek zeker ook aan onze hond Skipper denken, die ook een Spaniel was en ook heel goed  kon zwemmen. Hij is door ons genoemd naar de beroemde hond "The Skipper" uit dit verhaal. Op de voorkant van dit boekje staat een foto van onze Skipper, die stoer aan het zwemmen is. (* deze foto is nu op de website in de header geplaatst)

Veel leesplezier !

Opa.

Son, zomer 2000.

Voor het laatst bijgewerkt op: 4 september 2011.